Tunaberg

Hade haft kontakt med en tjej på utsidan om att vi skulle klättra ihop någon gång. Och nu blev det en eftermiddag då det passade oss båda. Valet föll på tunaberg. Var ett tag sen jag var där så det skulle bli kul att se stället igen. Dessutom kände hon till det lite och det är ju alltid en fördel. Då slipper man leta hela dan efter var lederna går.
Sent iväg som vanligt och slut på bensin igen, men lyckas ändå komma i tid till Nyköping. Vi åker vidare till Tunaberg. Inga klättrare syns till när vi anländer. Vi går upp längs stigen till vänster och kommer upp till området som kallas toppen. Här finns lite fin lätt sprickklättring.
Eftersom Sanna inte klättrat på något år får jag visa lite hur det fungerar men hon snappar upp det fort och det märks att det inte är första gången hon har gjort det. Är bra att klättra med lite nytt folk då det annars går på rutin när man bara gör samma saker hela tiden. När någon ny är med tänker man efter lite mer själv också.
Klättringen går bra också och det känns skönt att det inte är alltför ansträngande när det är så varmt. Mest fyror och någon femna. Fräcka fingrar och Evas spricka och några till.
Det dyker upp två klättrare till, men det börjar bli dags för oss att dra oss tillbaka. Man känner att man druckit alldeles för lite, men det är först när man är riktigt törstig som man uppskattar en flaska kallt vatten.